>

Toscane in Limburg


In het boek 'Toscane in Limburg' probeert de Elkenraadse kunstenaar Jo Havenith zijn band met Limburg en zijn band met Toscane, een provincie in midden Italië te verduidelijken aan de hand van de kracht van zijn beeldende uitingen in tekeningen, schetsen en beelden.
Niet alleen het landschap, met daarin verscholen de dorpen en buurtschappen, de weggezonken karakteristieke wegen en afrasteringen, maar ook de Limburgse tradities en gebruiken vinden in het werk van Havenith overeenkomsten met het even zo karakteristieke Toscane. Het Limburg, waar Havenith sinds jaar en dag woont, dat net zoveel stadstaten heeft als het Italiaanse Renaissance beeld destijds.
Het 200 pagina's tellende boek neemt u mee op een tocht langs honderden kleurrijke uitingen van Havenith, die worden ondersteund door de poëtische krabbels en mini gedichten van Colla Bemelmans, die met zijn levenservaring op treffende wijze het werk van Havenith ondersteunt. Zijn sterke, kleurrijke en humorvolle woordkunstwerken gaan vaak tot 'op der knoak', tot op het bot.

Het boek zal verschijnen als luxe uitgave: volledig full colour, 200 pagina's, gebed in een schitterend passe-partout voorzien van een zwart-wit litho, voorwaar een kunstwerk op zich! Het ontwerp en de vormgeving zijn gerealiseerd door Leon van Dorp, die tevens verantwoordelijk is voor de fotografie.
 

 

Bestelinfo

In de krant

Bestelformulier Bladerversie
   
Enkele voorwoorden uit het boek Bas van den Tillaer, burgemeester van Gulpen
  Camille Oostwegel
  Fons Kurris, pastoor 
Image rotator